Κερήθρα

Κερήθρα

Η κηρήθρα είναι ένα 100% φυσικό προϊόν το οποίο μόλις εξαχθεί από την κυψέλη, μεταφέρεται απευθείας στο βάζο σας!

Οι μέλισσες παράγουν την κηρήθρα χρησιμοποιώντας κερί μέλισσας. Το χρησιμοποιούν ως πλαίσιο για την κυψέλη και το χρειάζονται για την αποθήκευση μελιού καθώς και για τη στέγαση των προνυμφών τους. Είναι ένα εντελώς φυσικό προϊόν, περιλαμβάνει όλα τα πολύτιμα προϊόντα κυψέλης: μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό και κερί.

Επειδή δεν έχει υποστεί επεξεργασία, περιέχει ένζυμα τα οποία προσδίδουν αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η κηρήθρα μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο κερί μπορούν να μειώσουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, έναν παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Η κηρήθρα μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του σώματός να καταπολεμά ορισμένα βακτήρια και μύκητες. Για παράδειγμα, μελέτες δείχνουν ότι το κερί μπορεί να προσφέρει προστασία έναντι μυκήτων και βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των Staphylococcus aureus, Candida albicans, Salmonella enterica και Ε. Coli.

Γενικά, οι γνωστότερες ιδιότητές της είναι οι εξής:

  • Αποκαθιστά την καλή εντερική λειτουργία
  • Τονώνει, διεγείρει, ισορροπεί και αυξάνει τη ζωτική ενέργεια
  • Εκτελεί αντι-αναιμική δράση βελτιώνοντας την όρεξη
  • Ευνοεί την πνευματική εργασία και λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό
  • Προτείνεται η λήψη κηρήθρας μετά από σωματική και πνευματική καταπόνηση, ανάρρωση από ασθένειες αλλά και για την πρόληψη της γήρανσης